Ontwikkeling Tech Lane Ghent

Marieke Van Poucke 0498 177 744

Reed je, via de E40, Gent al eens uit in de richting van Brussel? Dan zag je aan je rechterkant grote bedrijfsgebouwen als paddenstoelen uit de grond schieten. Daar krijgt het bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde, dat een deel is van Tech Lane Ghent, steeds meer vorm.

Het wordt een 57 ha groot regionaal bedrijventerrein, op maat van de toekomst ontwikkeld door de POM, samen met verschillende partners (sogent, PMV, Alinso nv) .

Door de ligging van het terrein – tussen de ringvaart en het Scheldekanaal – wordt volop gekozen voor watergebonden logistiek. Daarnaast is het terrein ook uitstekend gelegen voor kennis- en innovatieve bedrijven. Want Gent is een aantrekkingspool voor dit soort bedrijven, dankzij de aanwezigheid van de universiteit en de vele onderzoeksinstellingen.

En de zichtheuvel van 50 meter hoog? Dat wordt een nieuwe recreatiezone voor fietsers en wandelaars!

Beheer via vzw

Het bedrijventerreinmanagement op de site gebeurt door de vzw Eiland Zwijnaarde, die de kwaliteit van het modern bedrijventerrein op duurzame wijze ook in de toekomst wil garanderen.

De focus ligt vooral op mobiliteit, een belangrijk thema dat alle aandacht verdient. Zo wordt er gestreefd naar een 50-50 modal split, wat wil zeggen dat slechts de helft van de bezoekers en/of personeel met de wagen op het terrein mag komen. Om dit mogelijk te maken worden collectieve parkings en alternatieve vervoersmodi voorzien.

Op zoek naar info over de werking van de vzw? Die vind je hier.


Tech Lane Ghent

Omdat we pionier willen zijn in de duurzame transitie, hebben we het Emma Leclercq Fonds opgericht.