Realisatie Parkgebouw

Linda Verdonck 0498 177 745

Communitygevoel en ontmoeting stimuleren

Op het bedrijventerrein Tech Lane Ghent in Zwijnaarde komt er een multifunctioneel Parkgebouw.

Dit parkgebouw moet een belangrijke rol spelen in het opbouwen van een community op het bedrijventerrein: het moet een aangename ontmoetingsplek worden voor de werknemers van de bedrijven en bezoekers van het bedrijventerrein en zal een open dienstenaanbod hebben, zoals resto, vergaderruimtes, conferenceruimte, … in combinatie met een eigen aanbod aan bedrijfsruimte.

In het gebouw komt ook de CESPE Innovatie Accelerator: een flexibele open onderzoeks- en innovatieomgeving met onder andere chemische labo’s en farmaceutische cleanrooms (CESPE: Centre of Excellence in Sustainable Pharmaceutical Engineering & Manufacturing).

Het gebouw zal door zijn hoogstaande architectuur een landmark vormen op het bedrijventerrein.

Ambitieuze praktijkcase

Op vlak van duurzaamheid, bouwproces (veranderingsgericht, flexibel, circulair en ecologisch) en beheersysteem zijn de ambities torenhoog voor het parkgebouw. Deze moeten leiden naar een flexibel, futureproof gebouw dat kan inspelen op toekomstige en wisselende noden qua gebruik en regelgeving.

Binnen de call ‘Circulaire Bouweconomie’ van Vlaanderen Circulair liep er een project rond het Parkgebouw (2021-2022). Dit resulteerde onder andere in een handige website, voor wie ook met circulair bouwen aan de slag wil.

Het Parkgebouw zal gerealiseerd worden door een SPV, die bestaat uit de POM Oost-Vlaanderen, PMV, UGent en sogent.

Vacature operationeel directeur

We zijn momenteel op zoek naar een operationeel directeur, die al betrokken zal worden van bij de uitvoeringsfase van de ontwikkeling van het parkgebouw. Na de oplevering (voorzien in 2026) zal hij/zij het overall management van de exploitatie voeren. Als operationeel directeur bouw je samen met en ondersteund door het operationele team mee aan de realisatie van het parkgebouw.

Alle info over deze vacature vind je via deze link.


Omdat we pionier willen zijn in de duurzame transitie, hebben we het Emma Leclercq Fonds opgericht.