Emma Leclercq Fonds

Marieke Van poucke 0498 177 744

Samen Investeren. Duurzaam Groeien.

Als verschillende bedrijven samen een duurzaam, lokaal samenwerkingsproject willen realiseren, dan kan het Emma Leclercq Fonds daar een financiële hefboom voor zijn. De focus van het Fonds ligt op bedrijventerreinen en hun directe omgeving.

Financieel partnerschap

Als jullie businessplan klaar is kan het Emma Leclercq Fonds partner worden met een achtergestelde lening met intrestvergoeding van 4 tot 6% (*).
Past dit niet in het kasstromenschema?
Dan kan het Emma Leclercq Fonds instappen met een kapitaalparticipatie.
Hier mikken we op een projectrendement na belasting en na financiering van 7% (*).
(*) de procenten zijn richtcijfers en projectafhankelijk

Extra projectondersteuning

Het Emma Leclercq Fonds kan ook extra projectondersteuning bieden:

  • matchmaker: we gaan samen op zoek naar een ontbrekende partner
  • facilitator: we loodsen jou doorheen de administratie van de openbare sector
  • sterkmaker: zekerheid en standvastigheid door ons publiek en neutraal karakter

Welke projecten komen in aanmerking?

Het Emma Leclercq Fonds kan investeren in projecten die gaan rond:

  • energie
  • afval- en materiaalbeheer
  • water
  • duurzame mobiliteit en logistiek
  • bio-gebaseerde economie

Enkele voorbeelden?

België heeft een enorm potentieel aan restwarmte, goed voor maar liefst 73% van de finale energievraag voor ruimteverwarming. Misschien heb je zelf ook wel een groot restwarmtepotentieel? Dan kan je samen met het Emma Leclercq Fonds de mogelijkheden bekijken.

Wist je dat in België 6% van de vrachtwagens zonder vracht rondrijdt? En dat vrachtwagens lang niet altijd optimaal geladen zijn? Het Emma Leclercq Fonds kan partner worden in projecten die inspelen op een efficiëntere en duurzame logistiek.

Maar wie was Emma Leclercq?

Oost-Vlaanderen heeft nood aan pioniers, aan doorzetters die durven springen, de opgedane kennis delen en deze omzetten in innovatie en praktische toepassingen. Een vrouw die deze visie volledig belichaamt, is Emma Leclercq (1851-1933): de eerste vrouwelijke student aan een Belgische universiteit en de eerste vrouw die een doctoraatsdiploma behaalde aan de Universiteit Gent.

Zo verliet zij de platgetreden paden en staat zij symbool voor een uiterst belangrijke systeemverandering in de 20ste eeuw: de introductie van vrouwen op de arbeidsmarkt en in de wetenschap. Emma Leclercq is zo de belichaming van duurzame groei: zij opende de deur naar de verdubbeling van het menselijk kapitaal in Vlaanderen!

Ook geïnteresseerd?

Wil je jouw project aan ons voorstellen? Je bent van harte welkom! Neem vlug contact op zodat we de mogelijkheden van een eventuele participatie verder kunnen bespreken.

Het Emma Leclercq Fonds wordt mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen.